Cloudflare

Cloudflare е една от най-големите мрежи в света. Днес фирмите, нестопанските организации, блогърите и всеки, който има присъствие в интернет, се гордеят с по-бързи, по-сигурни уебсайтове и приложения, благодарение на Cloudflare.
Повече от 16 милиона проекти минават през Cloudflare, а мрежата нараства с десетки хиляди всеки ден.

Ето как работи:
В ранните дни на интернет, когато искате да заредите уебсайт, заявката ви ще премине от компютъра ви на сървър, който ще върне исканата от вас уеб страница.
Ако твърде много заявки дойдат наведнъж, този сървър може да бъде претоварен и да се срине, ставайки неотговарящ на всеки следващ, който се опитва да получи достъп до ресурсите, които се хостват на него.
Това затрудняваше собствениците на уеб сайтове да предоставят бързо, безопасно и надеждно съдържание. Cloudflare е създаден, за да облекчи тези трудности и да даде възможност на потребителите да използват ресурсите си, за да направят своите сайтове, приложения и блогове безопасни и ефективни. Това се постига чрез използването на мощна вътрешна мрежа, която предоставя съдържание (CDN) и други услуги възможно най-близо до вас, така че да получите информацията възможно най-бързо.
Виждате ли, Айнщайн е измислил преди време, че скоростта на светлината е твърда горна граница за това колко бързо можете да общувате; идва момент, когато единственото нещо, което можете да направите, е да преместите съдържанието и изчисленията по-близо! Ето защо Cloudflare има 180 центрове за данни по целия свят: за да ви даде това, което търсите бързо!

Cloudflare също така осигурява сигурност, като защитава интернет сайтовете от злонамерени дейности като DDoS атаки, злонамерени ботове и други престъпления. И позволява на собствениците на уебсайтове лесно да вмъкват приложения в своите уебсайтове, без да е необходимо да бъдат разработчици.
Ако сте разработчик, Cloudflare ви позволява да пускате Javascript код в мощната вътрешна мрежа, така че да можете да стигнете възможно най-близо до потребителя. Това елиминира закъсненията и подобрява опита на потребители като вас!

Cloudflare осигурява сигурност и производителност за над 16 милиона интернет проекта и предлага голяма функционалност като SSL и разпространение на съдържание към всеки уебсайт в мрежата.

Вашият интернет доставчик и всеки друг, който слуша в интернет, може да вижда всеки посещаван от вас сайт и всяко приложение, което използвате – дори ако съдържанието им е криптирано. Cloudflare предлага безплатна DNS услуга, наречена 1.1.1.1, която можете да използвате на всяко устройство. 1.1.1.1 на Cloudflare защитава данните ви от анализ или използване за насочване към реклами.

Касидиан предлага изцяло безплатна интеграция с Cloudflare услугите на всеки наш клиент.